Saturday, May 5, 2012



http://www.dha.com.tr/cia-direktoru-petraeus_305719.html




CIA Direktörü DHA'ya konuştu
Washington'da yılın en muhteşem gecesinde Türkiye'nin başarısı konuşuldu
Emel Bayrak-Washington/DHA
30.04.2012 11:49



foto galeri
CIA Direktörü DHA'ya konuştu
Beyaz Saray Muhabirleri Yemeği'ne katılan tek Türk gazeteci DHA muhabiri Emel Bayrak'la Türkçe sohbet eden CIA Direktörü Petraeus Türkiye'ye yönelik olumlu gelişmelerden memnuniyetini dile getirdi.

Türkiye'nin aktif dış politikası Washington'ın en renkli ve en çok konuşulan gecesi Beyaz Saray Muhabirleri Yemeği'nin de gündemindeydi. Geceye katılan tek Türk Gazeteci DHA Beyaz Saray Muhabiri Emel Bayrak ile Türkçe sohbet eden CIA Direktörü Petraeus Türkiye'ye yönelik olumlu gelişmelerden memnuniyetini dile getirdi.

Beyaz saray muhabirleri yemegı cumartesi gecesi gerceklestı. Geceye tek Türk gazetecisi olarak katılarak basta Savunma Bakani Leon Panetta, CIA Baskani David Petraeus, ABD Genelkurmay Başkanı Ray Odierno, Adalet Bakani Eric Holder, ABD'nin BM büyükelçisi Susan Rice gibi ABD yönetiminin üst düzey yetkilileriyle görüşen DHA bölgeye dair Amerikan yönetiminin nabzını tuttu..

Bu yıl 98'incisi düzenlenen Beyaz Saray Muhabirleri Yemeği, geleneksel olarak her yıl Nisan ayinin son Cumartesi günü, ABD Başkanının ev sahipliğinde Beyaz Saray’ı takip eden gazeteciler onuruna gerçekleştiriliyor. Basarili faaliyetleriyle öne çıkan gazetecilere ödüllerin dağıtıldığı geceye, siyaset ve is dünyasının önde gelen simalarının yanisira, müzik ve şov dünyasından da önemli isimler katılıyor. Bu sene ABD Başkanı Obama ile unlu komedyen Jimmy Kimmel birer konuşma yaptığı geceye Baskan Obamanin hemen hemen tüm kabinesi katildi.

CIA BASKANI PETRAEUS TAN TÜRKÇE "MERHABA, NASILSINIZ?"

CIA Başkanı Petraeus tam bir Türkiye hayranı çıktı. Petraeus DHA muhabirine oldukça akıcı bir Türkçe ile 'Merhaba, nasılsınız" diye konustu. Türkiye ye yönelik olumlu gelişmeleri izlemekten çok memnun olduğunu dile getirdi.

GECENİN KONUSU İRAN VE SURİYE

Türkiye’nin öncülüğünde Istanbulda gerceklesen Iranla müzakereler de gelinen nokta ABD yonetimi tarafindan memnuniyetle karşılandığını belirten ABD'li yetkililer, Badattaki müzakerelere daha müspet yaklaştıkları söyleyen ABD li yetkililer Iran konusunda Turkiye'nin yaklaşımını önemsiyoruz dediler.

Suriye konusunda: ABD yönetimi oldukça tedirgin. Annan planının basarisiz olması durumunda karsılaşacakları manzarayı düşünmek bile istemediklerini aktararak bu konuda Turkiyenin oncu rolünün anahtar konumda olduğunu soylediler.



BASKAN OBAMA'NIN SECIM KAMPANYASI BASLADI

Baskan Obama, eğlenceli konuşmasında adeta secime yönelik kendi reklamını yaparken karsı partiden rakibi Mitt Romney'i de eleştirmekten kaçınmadı.

GECE ÜNLÜLER GEÇİDİNE DÖNÜŞTÜ, GECENİN ILGI ODAGI GEORGE CLOONEY’Dİ

Yemeğin bulunduğu salona gelen unlu simalar arasinda en cok ilgiyi George Clooney cekti. George Clooney'in mutevazi ve sempatik tavırları bütün konuklar tarafında ilgi ile karşılandı. Clooney DHA aracılığıyla Turkiyeye özel selam söyleyenler arasında idi.

Time dergisinin onur konukları arasında olan unlu yönetmen Steven Spielberg George Clooney'e gosterilen ilgiye cok sasırdı. Elindeki iphone ile George Clooney'in etrafini saran konuklari cekerken, "inanamiyorum su anda Baskan Obama kimsenin umurunda bile degil, herkes George'nun pesinde' diye not düştü.

Unlu TV kişiliği, yönetmen ve is kadını Martha Stewart bile George Clooneyin pesine takılanlardan idi. Ivanka Trump, Charlize Theron, Katie Hudson, Diane Keaton, Kim Kardashian gibi sinema ve magazin dünyasının ünlüleri de konuklarının ilgi odağını oluşturdu.
Emel Bayrak, White House Correspondent's Dinner

CIA Director, David Petraeus
Emel Bayrak White House Correspondent's Dinner
Secretary of Defense, Leon Panetta